Megújul az E-misszió Egyesület Csiperke Erdei Iskolája

Az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület 63 millió forintos KEOP-támogatásból kívánja megvalósítani az 1996 óta Márokpapiban mûködõ Csiperke Erdei Iskolájának felújítását, bõvítését és az oktatási eszközök fejlesztését. Az Oktatási Minisztérium által minõsített erdei iskolai programot tanévenként több száz tanuló veszi igénybe az ország minden tájáról.

Csiperke Erdei Iskola és TáborA pályázati támogatásnak köszönhetõen az erdei iskola épülete a felújítás és akadálymentesítés mellett egy oktatóteremmel, mozgássérültek számára újonnan kialakított mosdóval és szertárrészekkel bõvül.
A környezettudatos fejlesztés révén az épületegyüttes energiaellátását - a hagyományos rendszerek visszaszorításával - napkollektorok és napelemek fogják segíteni. A pályázat segítségével az erdei iskola meteorológiai állomással, távcsövekkel, multimédiás mikroszkópokkal, csillagászati távcsõvel és számos kísérleti és kutató-felszereléssel, oktatási segédanyagokkal, bútorokkal fejleszti terepi és beltéri eszköztárát.
A beszerzésre kerülõ 35 kerékpár révén a csoportok a gyalogosan megközelíthetõ természeti értékek mellett a Szatmár-Beregi Tájvédelmi Körzet távolabbi pontjaival is megismerkedhetnek.
A terepi kutatóeszközöket és a kerékpárokat már használhatják az õsszel és tavasszal érkezõ erdei iskolás csoportjaink, az épület bõvítésének befejezésére 2010-ben kerül sor.
A fejlesztés révén a Csiperke Erdei Iskola és Tábor egész éves nyitva tartásával és a gazdag eszközparkkal még hatékonyabban tudja szolgálni a felnövekvõ generáció környezettudatos szemléletformálását.

 

Projekt azonosító: KEOP-3.3.0-2008-0024
A Csiperke Erdei Iskola infrastrukturális és eszközfejlesztése
Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Fejlesztési Igazgatóság A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
Infovonal: 06 40 638 638
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
href="http://www.nfu.hu/">www.nfu.huEzt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Elérhetõség

Csiperke Erdei Iskola és Tábor

4932 Márokpapi,
Kossuth u. 111.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel.: 06/20/431-8086
Adószám: 19214555-2-15

Számlaszám: 68800109-11077444